«Επικίνδυνη Ομορφιά»
«Επικίνδυνη Ομορφιά»

 

Η εικόνα μιας δυναμικής γυναίκας η οποία ξεπαστρεύει ορδές καλά εκπαιδευμένων αντρών, είτε μιλάμε για εγκληματίες είτε για κατάσκοπους ή στρατιώτες, μπορεί να είναι συχνή τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν ήταν καθόλου διαδεδομένη μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Στην «Επικίνδυνη Ομορφιά», με το ρόλο της ως επαγγελματία δολοφόνου που κοντράρεται με απρόβλεπτους βίαιους αντιπάλους, η Τζέσικα Τσαστέιν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ηρωίδων οι οποίες ανατρέπουν το διαχρονικό χολιγουντιανό μοτίβο της θηλυκής απεικόνισης. Εκείνο δηλαδή της «δεσποσύνης σε κίνδυνο», η οποία χρειάζεται οπωσδήποτε την αποφασιστική αντρική παρέμβαση για να σωθεί.

Οι γυναίκες γίνονται πλέον action heroes, παύουν να αντιμετωπίζονται ως θύματα και αποκτούν απόλυτο έλεγχο του σώματός τους και της τύχης του, κατακτώντας την κινηματογραφική χειραφέτηση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο χαρακτήρες σαν αυτόν της Τσαστέιν να πατούν τη σκανδάλη σε μεγάλες παραγωγές, προηγήθηκαν οι ταινίες που τις «όπλισαν», προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο athinorama.gr

Από τον   Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο

Ντάνιελ Κρεγκ

Σε αποστολή τελείως διαφορετική από εκείνες του πράκτορα 007, ο ηθοποιός ενσαρκώνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που συνδυάζει την κλάση του Ηρακλή Πουαρό με την ευφυΐα του Σέρλοκ Χολμς. Ως Μπενουά Μπλαν, ο στιλάτος επιθεωρητής με τη βαριά προφορά, αναλαμβάνει να βρει τον ένοχο που κρύβεται σε κοινή θέα.

Άνα ντε Άρμας

Η ανερχόμενη ηθοποιός κρατά τον πιο κομβικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν η τελευταία που είδε ζωντανό τον Θρόμπλεϊ, μια κι εκτελεί χρέη νοσοκόμας του. Είναι αγαπητή σε όλους και πρόδηλα ευγενής, είναι όμως έτσι τα πράγματα ή το γοητευτικό προσωπείο της ξεγελά;

Τζέιμι Λι Κέρτις

Το καμάρι της οικογένειας, η κόρη του Θρόμπλεϊ, είναι όλα όσα ήθελε ο πατέρας της από εκείνη: ανεξάρτητη, αυτοδημιούργητη, επιτυχημένη… Είναι αρκετά αυτά για την αγάπη και την αποδοχή; Τα κίνητρα της Κέρτις είναι δυσδιά­κριτα και αρκετά για να τη βάλουν στη λίστα των υπόπτων.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Related Article