Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουάριου, ενώ το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και τη 1η Μαρτίου.

Η νέα ταινία του Φιλίπ Φαλαρντό «My Salinger Year» θα ανοίξει το 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Φεβρουάριου. Στην ταινία, το σενάριο της οποίας βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζοάνα Ρακόφ, πρωταγωνιστούν η Σιγκούρνι Γουίβερ, η Μάργκαρετ Κουάλεϊ και ο Ντάγκλας Μπουθ και ακολουθεί την ιστορία της Τζοάνα (Κουάλεϊ), μια επίδοξη ποιήτρια, η οποία δουλεύει ως βοηθός στο λογοτεχνικό πρακτορείο της Μάργκαρετ (Γουίβερ) και απαντά στα γράμματα θαυμαστών του καλτ συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, το καμάρι του πρακτορείου.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κάρλο Τσατριάν δήλωσε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε το 70ό Φεστιβάλ του Βερολίνου με μια ιστορία ενηλικίωσης από την πλευρά μιας πρωταγωνίστριας η οποία έχει μια νέα προοπτική στα πράγματα, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αφελής. Ο Φιλίπ Φαλαρντό περιγράφει τον μικρό λογοτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’90 με χιούμορ και μια γλυκιά νότα, χωρίς όμως να ξεχνάει τον 21ο αιώνα στον οποίο ζούμε ή τον ρόλο που παίζει η τέχνη στις ζωές μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την Μάργκαρετ Κουάλεϊ και την Σιγκούρνϊ Γουίβερ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της εξαιρετικής ταινίας του Φιλίπ Φαλαρντό.»
Κάντε κλικ και διαβάστε περισσότερα στο flix.gr

Related Article